Fiets Lease Plan

Fietslease zakelijk

 

Op zakelijk gebied zijn er verschillende mogelijkheden m.b.t. het leasen van fietsen. U kunt als bedrijf kiezen voor de zakelijke fiets of wellicht de persoonlijke fiets die zakelijk gebruikt kan worden. Hierin heeft U de mogelijkheid om Uw werknemers te stimuleren op de fiets naar het werk te gaan. Naast deze gezonde impuls kunt U deze nieuwe fiets belastingvrij vergoeden binnen de loonsom van Uw werknemers. Hieronder leggen we kort uit hoe dit in zijn werk gaat.

Werkgevers, leasen deze fiets(en) namens het bedrijf en stellen deze ter beschikking aan het personeel. Denk bijvoorbeeld aan een huisbezoek binnen een redelijke afstand vanaf kantoor. Nu staat daar misschien een dure auto voor de deur in de toekomst is dat een door u gekozen nieuwe fiets. In deze situatie gaat het bedrijf het Fietslease contract aan. Dit kan zelfs inclusief onderhoud en verzekering.

Werknemers, kunnen uiteraard ook een fiets leasen voor zowel zakelijk als privé gebruik. FietsLeaseHolland speelt in op de fiscale voordelen die de overheid aanbiedt doormiddel van de werkkostenregeling. De werkkostenregeling kort samengevat houdt in dat de in het verleden fiscaal toegestane netto-onkostenvergoedingen en -verstrekkingen (zoals de fiets van de zaak) niet meer zonder belastingvrij kunnen worden vergoed. Daarvoor in de plaats komt een regeling dat waarin de werkgever per jaar 1,4% van de totale loonsom belastingvrij kan vergoeden. In 2013 neemt dit percentage toe tot 1,6% en in 2014 mogelijk zelfs tot 2,4%! Dit betekend dat de fiets vergoedt wordt in percentages van uw loonsom. Tip daarom direct uw werkgever om op deze manier uw nieuwe fiets aan te kunnen schaffen bij FietsLeaseHolland. Doormiddel van het financial lease contract bent u na looptijd van het leasecontract eigenaar van de fiets.

 Klik voor verdere informatie op:  a. Nationale fietsprojecten.       of           b. FIETSLEASE